Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Roadmap

Clonable is continu bezig haar product te optimaliseren. Wat valt er te verwachten de komende tijd?

Gewenste features

Inventariseren: formeel en informeel taalgebruik

In sommige talen is dit zeer van belang. Het zou goed zijn als klanten kunnen kiezen welke aanspreekvorm er gebruikt dient te worden.
Komende features

Eind 2022: Metatitle imports

SEO in Clonable willen we nóg gemakkelijker maken. Dmv een metatitle import bijvoorbeeld.

kwartaal 2 2022: Witruimte creëren

Personalisatie van styling en editor.

kwartaal 2 2022: Partners in dashboard

Onze samenwerkende partners, zoals PostNL, krijgen een plek in ons dashboard. De bedoeling is dat allerlei andere e-commerce diensten die van belang zijn hier komen te staan om te zorgen dat klanten snel en eenvoudig hun website of webshop kunnen verbeteren.

kwartaal 2 2022: Affiliate programma

Wij bouwen aan een affiliate programma om te zorgen dat partners klanten kunnen aandragen en daar een aantrekkelijke commissie voor krijgen.

kwartaal 2 2022: Image Editor

Voor het vervangen van afbeeldingen kan nu ook de editor gebruikt worden.

  • Maakt image replacement regels aan wanneer een afbeelding vervangen wordt.
  • Detecteert wanneer een bestaande regel aangepast wordt.
  • Detecteert wanneer een regel teruggedraaid wordt en verwijdert deze dan.
  • Detecteert wanneer een gebruiker dezelfde regel twee maal probeert aan te maken en zal dan suggereren de substitution regels te gebruiken.
  • Op sommige sites werkt de knop niet goed. Deze is dan (bijna) niet zichtbaar of de onderliggende knop handelt zijn actie ook af wat kan resulteren in het veranderen van de pagina.

kwartaal 2 2022: Eigen Clonable zoekmachine

In uw kloon zoekt de zoekmachine normaal gesproken in de originele taal. Dit is niet problematisch bij een kloon in dezelfde taal, maar vrij vervelend in een andere taal. Wij zijn op dit moment bezig om een oplossing te ontwikkeling binnen Clonable. Indien de klant een zoekmodule gebruikt die op basis van een feed werkt (zoals Doofinder, Sooqr, e.d.) dan werkt dit naadloos samen met Clonable.
Afgeronde features

april 2022: XML feeds

Het is met Clonable ook mogelijk om de XML feeds van uw site te vertalen. XML feeds zijn meestal shopping feeds. Hiermee kunnen uw producten bijvoorbeeld op Google shopping gevonden worden.

april 2022: Magento plugin

Magento werkt over het algemeen vlekkeloos samen met Clonable zonder speciale aanpassingen.

februari 2022: WordPress plugin

Voor WordPress, kan je gemakkelijk taal tags toevoegen door onze plugin te installeren en te configureren met de volgende gegevens. Als je taal tags moet toevoegen of verwijderen (omdat je ze bijvoorbeeld al op een andere manier op je site hebt staan), kan je simpelweg de JSON data bewerken.

februari 2022: Aankopen 'extra bundels vertaaltekens'

Om te zorgen dat klanten niet zonder vertaaltekens komen te zitten bij kleinere abonnementen willen we ‘vertaalbundels’ introduceren. Zo kun je bijvoorbeeld 100.000, 1.000.000 of bv. 5.000.000 tekens bijkopen.

Januari 2022: MijnWebwinkel

MijnWebwinkel wordt sinds 07-01-2022 beter ondersteund waardoor voorheen niet-vertaalde elementen zoals filters en tekst op de checkout nu ook goed vertaald worden.

November 2021: Live editor

Een what-you-see-is-what-you-get editor voor het aanpassen van vertalingen en elementen van je clone. Op deze manier is het mogelijk om aanpassingen te doen door simpelweg op de pagina aan te klikken wat u wil veranderen. Dit maakt het ook nóg eenvoudiger om bv. een native proofreader aanpassingen te laten maken terwijl hij of zij door de site heen scrollt.

Augustus 2021: Urls automatisch vertalen

Voorheen moesten urls via uploads vertaald worden. Nu is dit niet meer nodig. De urls worden automatisch vertaald voor clones in een andere taal. Er zijn ook nog mogelijkheden om de urls zelf aan te passen.

Augustus 2021: XML vertalen

XML vertalen is mogelijk gemaakt. Dit is bv. heel handig voor het bijhouden van productfeeds en voor het creëren van speciale zoekmachines.

Eind juli 2021 - Van Hongarije tot Japan

Eigen Clonable site gekloond naar vele talen / landen…practice what you preach!

Eind juli 2021 - JSON

JSON vertalen was tot voor kort niet mogelijk. Inmiddels zijn wij zover dat dit wel mogelijk is. Deze feature is op dit moment in bèta, aangezien wij nog niet weten of er nog problemen opdoemen.

Begin juli 2021 - URL's vertalen via upload functie

Via een scraper kunnen wij alle urls op uw website opsporen, vertalen en uploaden. Later dit jaar komt er een automatische vertaalfunctie van alle urls, zodat ook als u een nieuwe pagina toevoegt de URL automatisch vertaald wordt.

Juni 2021 - 5 minuten

Een functie werd gebouwd zodat iedere medewerker van Clonable binnen 5 minuten een buitenlandse website kon genereren als demo. Deze functie zorgde ervoor dat veel mensen sneller overtuigd konden worden van het nut van Clonable.

Januari - juni 2021 - Knowledgebase en website

In de eerste maanden van 2021 is hard gewerkt om de site in orde te krijgen. Met het aanmaken van een uitgebreide knowledgebase voor onze klanten, informatieve filmpjes, uitleg, enz.

Augustus 2020 - Clonable

De naam Clonable wordt geboren…

December 2019 - Dashboard

Eerste versie van het dashboard wordt online gezet, zodat klanten hier ook mee zouden kunnen gaan werken.

Medio 2019 - Brainstormen

Bedenken en brainstormen van het oorspronkelijke idee: Belgische sites mogelijk maken zonder gedoe. Een maand of 2 later is de eerste beta website opgeleverd: Ippontime.be. Oorspronkelijke naam: Sitespark (we waren van plan meerdere tools onder deze naam te hangen)