Over Clonable

Clonable – uw kloon & lokalisatie tool voor website & webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefoonnummer
+31 492 77 52 69
Adres

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Veelgestelde vragen

  /  Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de Clonable-tool

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u een vraag? Waarschijnlijk vindt u het antwoord op deze pagina.

Komt u er alsnog niet uit? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

FAQ - Algemeen

add remove Wat is Clonable precies?

Een website kopiëren maar unieke content blijven behouden voor Google, hoe klinkt dat? Met de Clonable-tool kunt u bijvoorbeeld een Nederlandse (.nl) website heel eenvoudig klonen naar een Belgische (.be) website. Maar ook uw Duitse webshop vertalen naar bijvoorbeeld het Deens en plaatsen op een .dk domein. De website blijft geheel gelijk, zonder dat u volgens zoekmachines plagiaat pleegt. Ook niet als u géén vertaling toevoegt in ons systeem. U kiest zelf welke elementen u voor de gekloonde website aanpast. Zo kunt u onder andere het logo en/of Nederlandse zoekwoorden vervangen voor Vlaamse zoekwoorden. Of een bepaalde Duitse vertaling veranderen omdat u liever een bepaald vakjargon aanhoudt op uw Duitse website. Meer voordelen van de Clonable-tool vindt u hieronder.

add remove Wat is het voordeel van een website klonen?

Het klonen van een website naar een ander gebied heeft 6 grote voordelen:

 1. De kloon maakt automatische vertalingen. Ook bij nieuwe pagina’s die u toevoegt in de originele taal.
 2. De vindbaarheid in Google of andere zoekmachines is met een domein van het eigen gebied beter dan met een domein uit een ander land. Een .be domein doet het in België automatisch beter dan een .nl domein. En uiteraard verkoop je in Duitsland sneller als je content in het Duits is ipv in het Nederlands.
 3. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat u zelf geen tweede site bij hoeft te houden. Doordat de site gekloond wordt is deze altijd up-to-date. Wanneer een artikel op de ene site geplaatst wordt, zal deze ook automatisch geplaatst worden op de kloon (tenzij anders ingesteld). Deze zal vervolgens ook automatisch gelokaliseerd (bv. vervlaamst) worden naar het target-gebied.
 4. Een potentiële klant voelt zich beter op zijn gemak op een domein uit eigen land. Vooral wanneer deze ook nog eens gelokaliseerd is naar dit land. Een Fransman zal sneller converteren (iets kopen / contact opnemen, etc.) op een Franse site!
 5. U hoeft slechts één dashboard/ backend te hanteren voor 2 of meer sites (handig voor bijv voorraadbeheer)
 6. U heeft de mogelijkheid om te adverteren via Google Ads met een domein uit het te “veroveren” gebied. Eventuele klanten zullen sneller doorklikken op een domein uit eigen land. Dit leidt tot meer site bezoekers tegen dezelfde advertentiekosten.
add remove Welke talen zijn er mogelijk?

De lokalisatie-mogelijkheden met Clonable zijn groot. U kunt vrijwel ieder domein klonen.

Op dit moment mogelijk zijn:

 • Nederlands
 • Duits
 • Frans
 • Engels
 • Spaans
 • Portugees
 • Italiaans
 • Zweeds
 • Deens
 • Fins
 • Roemeens
 • Pools
 • Bulgaars
 • Sloveens
 • Slowaaks
 • Tsjechisch
 • Lets
 • Litouws
 • We werken momenteel nog aan Russisch, Japans en Chinees. Hier kunnen we echter nog iets minder garanties op geven dan bij de andere talen

Wilt u uw site klonen zonder vertaling. Ook dat is mogelijk. U kunt vrijwel iedere taal klonen, zolang het gaat om een vergelijkbare taal of dialect. Voorbeelden van vaak voorkomende kloons zijn:

 • Nederlands (.nl) → Vlaams (.be)
 • Duitsland (.de) → Oostenrijk (.at)
 • Frankrijk (.fr) → Franstalig België (.be), Canada (.ca) of Ivoorkust (.ci)
 • Spanje (.es) → Argentinië (.ar), Mexico (.mx) of Colombia (.co)
 • Internationaal (.com) → Engeland (.co.uk), Australië (.au), India (.in) of de VS (.us)

Uiteraard werkt Clonable ook vice versa voor bovenstaande opties. Benieuwd naar een andere kloonmogelijkheid? Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden. Wij laten ons graag verrassen!

add remove Is een site klonen hetzelfde als vertalen?

Nee, dit is niet hetzelfde! Het klonen van een website betekent niet automatisch dat deze ook wordt vertaald. De meeste klanten willen dit echter wel en kiezen voor een kloon mét vertaling. Een gekloonde website zonder vertaling is ook mogelijk en biedt ook allerlei voordelen. Deze dient namelijk voor het bereiken van een specifiek gebied met dezelfde taal en zorgt ervoor dat uw website hoger wordt geplaatst in de zoekresultaten van dat gebied. Het is wel mogelijk om bepaalde trefwoorden aan te passen zodat deze bij de doelgroep passen (lokaliseren).

add remove Wat is het verschil in vergelijking met het gebruik van Google Translate?

Clonable heeft meer voordelen dan het simpel vertalen van een website vanwege Google Translate.

 1. Een groot voordeel is dat u er via Clonable een extra domein bij krijgt, die de zoekmachines indexeren. Zo bent u bijvoorbeeld met een .de domein te vinden in Duitsland. Google Translate wordt door Google niet geïndexeerd, waardoor u er dus geen extra klanten mee wint.
 2. Google Translate vertaalt de hele pagina, maar wijzigingen zijn niet mogelijk. Met Clonable is het mogelijk om na de vertalingen aanpassingen te doen, zowel qua tekst als bijvoorbeeld het veranderen van afbeeldingen, logo’s of voorkeursinstellingen. Bekijk onze Knowledgebase voor meer informatie over alle mogelijkheden.
 3. De vertalingen van Google Translate zijn echt niet altijd even goed, die van ons zijn vele malen beter. Zeker ook omdat we ze nog eens laten controleren door een proofreader.
 4. Een Google Translate knopje op uw website staat redelijk onprofessioneel.
 5. Met een gekloonde website via Clonable kunt u met deze website (en dus dit buitenlandse domein) adverteren of marketingstrategieën toepassen, dit kan bij Google Translate niet.
add remove Ik heb een webshop, werkt dat ook?

Jazeker! Er zijn al meerdere klanten die de Clonable-tool hebben gebruikt om hun webshop te klonen. Dit werkt hetzelfde en net zo goed als voor een blog of informatiepagina. Er zijn zelfs specifieke vervangingen voor webshops die de conversie vooruit helpen. Vraag hier gerust naar.

add remove Heb ik technische kennis nodig om een site te klonen via Clonable?

Nee, u hoeft geen specifieke kennis te hebben om te kunnen werken met Clonable. Het back-end systeem is simplistisch en eenvoudig in gebruik. Komt u er niet uit, dan kunt u altijd bij ons terecht voor vragen. Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om de tool te laten configureren door Clonable.

add remove Kan elke website gekloond worden?

Ja, in principe kan iedere website gekloond worden! Bij een kloon mét vertaling zijn er zijn slechts een beperkt aantal uitzonderingen wanneer het niet mogelijk is alles goed te vertalen. Dynamische content inladen is nu nog niet altijd goed mogelijk.

add remove Kan ik mijn kloon ook laten configureren door Clonable?

Zelf de Clonable kloon configureren is heel eenvoudig. Wilt u deze echter laten configureren dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Wij kunnen snel en efficiënt uw kloonsite optimaliseren voor het te bereiken land. Wilt u meer informatie over de kosten dan neem even contact met ons op.

add remove Kan ik koppelen met een ander account voor bijv. Google analytics, Doofinder, Google Search Console of andere zoekmachines?

Ja, deze kunt eenvoudig instellen. Bij webshops is dit overigens niet altijd aan te raden omdat de transacties plaatsvinden op het originele account.

Instructies: de instructies volgen nog.

add remove Wat is het verschil tussen een site doorlinken (redirecten) naar mijn huidige site en een site klonen?

Nee, het doorlinken van een pagina is niet hetzelfde als klonen met Clonable. Wanneer u de pagina kloont heeft u de voordelen dat u deze pagina kunt aanpassen naar de uitstraling en zoekwoorden van het land of de regio. Dit zorgt ervoor dat uw website beter gevonden wordt door zoekmachines en dat de klant zich beter thuis voelt in uw websiteomgeving.

FAQ - Kloon aanvragen

add remove Hoe lang duurt het voor mijn kloon klaar is?

Binnen 10 minuten is de kloon al aangemaakt (vertaald) en klaar voor gebruik. Vaak duurt het door DNS wijzigingen echter langer voordat de site overal ter wereld beschikbaar is, en we hebben ook geen invloed op de tijd die uw IT-bedrijf nodig heeft om de language tags correct in te stellen. U kunt dan wel al beginnen met het doorvoeren van de eerste wijzigingen.

add remove Wat zijn de kosten van een gekloonde website?

De kosten van een Clonable site zijn afhankelijk van de vertalingen die uw website nodig heeft. Als uw site geen vertalingen nodig heeft dan geldt er een prijs van €50,- per maand per site. Voor sites mét vertalingen maar niet veel pagina’s is de prijs € 75,- per maand per site / per taal. En voor sites met meer pagina’s is de prijs € 200,- per site / per taal. Uiteraard kan er altijd een passend maatwerk afgesproken worden wanneer er meerdere kloons tegelijkertijd worden afgenomen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze prijspagina.

add remove Welke gegevens zijn er nodig om een kloon aan te vragen?

Allereerst moeten we weten wat de domeinnaam van de gekloonde site wordt, op welk CMS-systeem uw site loopt en naar welke taal u uw site wil klonen. In principe kunnen wij daarna vrijwel meteen aan de slag.

FAQ - Back-end Clonable

add remove Hoe werk ik in de back-end van de gekloonde website?

De gekloonde website heeft geen eigen back-end, omdat het een live kopie is van enkel de frontend. Elke wijziging in het back-end van de originele site zal automatisch getoond worden op de vertaalde kloon. Wanneer u alleen in de gekloonde site wijzigingen wilt doorvoeren, zoals het toevoegen van zoekwoorden of het wijzigen van logo’s, kunt u dit aanpassen in het menu van Clonable.

add remove Ik heb een webshop en wil het geselecteerde land van verzending in mijn kloon wijzigen, kan dat?

Ja, dat is zeker mogelijk. Wanneer bij het afrekenen het land van verzending al geselecteerd is, scheelt dit werk voor de klant en voelt hij/zij zich welkom. Bekijk hier hoe dit aangepast kan worden.

add remove Wat kan ik in de back-end aanpassen?

Met Clonable valt bijna alles op uw site eenvoudig aan te passen. Om uw site te lokaliseren kunt u eenvoudig de volgende dingen aanpassen:

 • (Zoek)woorden
 • Afbeeldingen
 • Teksten wel of niet tonen
 • Logo’s
 • USPs
 • Voorkeursinstellingen:
  – Betaalmethodes
  – Land van verzending
add remove Ik wil een ander logo op de gekloonde site plaatsen, kan dat?

Ja, u kunt gemakkelijk een logo of afbeelding veranderen op de gekloonde website.

Instructies:  Bekijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

FAQ - Accounts koppelen

add remove Hoe koppel ik mijn Google Analytics account?

Instructies om uw Google analytics account te koppelen volgen nog.

add remove Hoe koppel ik Google Search Console aan mijn gekloonde site?

U kunt net als bij uw normale site op dezelfde manier een gekloonde site toevoegen aan uw Google Search Console.
Poperty toevoegen → domeinnaam of URL invullen

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Staat uw antwoord niet tussen de bovenstaande vragen? Neem dan gerust hieronder contact met ons op. Wij staan u vanzelfsprekend graag te woord. Wij zijn zowel telefonisch (+31 492 77 52 69), per mail (info[@]clonable.net), als via onderstaand contactformulier bereikbaar.