🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Starten met Clonable?

Wij geven antwoord op uw vragen.

Vraagteken afbeelding

Algemeen

Wat is Clonable precies?

Clonable is een tool om een website te kopiëren, eventueel te vertalen en te onderhouden. Hoe klinkt dat? Met de Clonable-tool kun je bijvoorbeeld een Nederlandse (.nl) website heel eenvoudig klonen naar een Belgische (.be) website. Maar ook je Duitse webshop vertalen naar bijvoorbeeld het Deens en plaatsen op een .dk domein. De website blijft geheel gelijk, zonder dat je volgens zoekmachines plagiaat pleegt. Ook niet als je géén vertaling toevoegt in ons systeem. Jij kiest zelf welke elementen je voor de gekloonde website aanpast. Zo kun je onder andere het logo en/of Nederlandse zoekwoorden vervangen voor Vlaamse zoekwoorden. Of een bepaalde Duitse vertaling veranderen omdat je liever een bepaald vakjargon aanhoudt op je Duitse website. Meer voordelen van de Clonable-tool vind je hieronder.

Wat is het voordeel van een website klonen?

Het klonen van een website naar een ander gebied heeft drie grote voordelen:

 1. Kostenbesparend. Normaal gesproken kost het kopiëren en vertalen van een site of webshop enorm veel geld. Met Clonable is dat slechts een fractie daarvan.
 2. Tijdbesparend. Normaal gesproken duurt het maanden voordat een redelijk grote website vertaald is, laat staan een hele grote webshop met tienduizenden producten. Met Clonable kun je in een week live gaan.
 3. Zo goed als onderhoudsvrij. Er is geen gedoe met het bijhouden van de buitenlandse content, nieuwe content wordt automatisch gekloond én vertaald. Er is geen extra hosting en je hoeft maar één dashboard/ backend voor twee of meer sites (handig voor bijvoorbeeld voorraadbeheer) bij te houden.

Daarnaast is er nog een paar andere voordelen…

 1. SEO optimalisatie. Via Clonable ben je simpelweg vindbaar met uw product of dienst in meer landen of bij anderstaligen in eigen land. Bovendien heb je door de tijd- en kostenbesparingen meer tijd en geld over om hier mee aan de slag te gaan.
 2. Conversie optimalisatie | je buitenlandse klant voelt zich beter thuis in zijn eigen gepersonaliseerde omgeving.
 3. Adwords besparingen | Je kunt adverteren met een unieke site in de eigen taal, wat de kwaliteitsscore ten goede komt en daardoor kostenbesparingen kan opleveren.
 4. Kwaliteit. Hoewel menselijke vertalers uiteraard in veel gevallen nóg betere vertalingen opleveren, is Clonable qua kwaliteit een stuk beter dan Google Translate. De kosten- en tijdsbesparingen zorgen er bovendien voor dat een vertaler in korte de site tot een vrijwel perfect niveau voor bezoekers kan brengen door de belangrijkste pagina’s, menu’s e.d. na te lopen en aan te passen waar nodig.
Welke talen zijn mogelijk met Clonable?

De lokalisatiemogelijkheden met Clonable zijn groot. Je kunt vrijwel ieder domein klonen.

Op dit moment zijn de volgende talen mogelijk:

 • Bulgaars
 • Chinees*
 • Deens
 • Duits
 • Engels
 • Ests
 • Fins
 • Frans
 • Grieks
 • Hongaars
 • Indonesisch
 • Italiaans
 • Japans*
 • Koreaans*
 • Lets
 • Litouws
 • Nederlands
 • Noors
 • Oekraïens
 • Pools
 • Portugees
 • Roemeens
 • Russisch
 • Sloveens
 • Slowaaks
 • Spaans
 • Tsjechisch
 • Turks
 • Zweeds
 • Arabisch

Wilt je je site klonen zonder vertaling? Ook dat is mogelijk. Je kunt vrijwel iedere taal klonen, zolang het gaat om een vergelijkbare taal of dialect. Voorbeelden van vaak voorkomende clones zijn:

 • Nederlands (.nl) → Vlaams (.be)
 • Duitsland (.de) → Oostenrijk (.at)
 • Frankrijk (.fr) → Franstalig België (.be), Canada (.ca) of Ivoorkust (.ci)
 • Spanje (.es) → Argentinië (.ar), Mexico (.mx) of Colombia (.co)
 • Internationaal (.com) → Engeland (.co.uk), Australië (.au), India (.in) of de VS (.us)

Uiteraard werkt Clonable ook vice versa voor bovenstaande opties. Benieuwd naar een andere kloonmogelijkheid? Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden. Ons is geen uitdaging te gek!

* Voor de gemarkeerde talen is de vertaalkwaliteit nog niet zo hoog als voor de andere.

Is een site klonen hetzelfde als vertalen?

Nee, een site klonen of vertalen is niet hetzelfde! Het klonen van een website betekent niet automatisch dat deze ook wordt vertaald. De meeste klanten willen dit echter wel en kiezen voor een kloon mét vertaling. Een gekloonde website zonder vertaling is ook mogelijk en biedt ook allerlei voordelen. Deze dient namelijk voor het bereiken van een specifiek gebied met dezelfde taal en zorgt ervoor dat jouw website hoger wordt geplaatst in de zoekresultaten van die regio. Het is wel mogelijk om bepaalde trefwoorden aan te passen zodat deze bij de doelgroep passen (lokaliseren).

Wat is het verschil in vergelijking met het gebruik van Google Translate?

Clonable heeft meer voordelen dan het simpel vertalen van een website met Google Translate.

 1. Een groot voordeel is dat je er via Clonable een extra domein bij krijgt, die de zoekmachines indexeren. Zo ben je bijvoorbeeld met een .de domein te vinden in Duitsland. Google Translate wordt door Google niet geïndexeerd, waardoor je er dus geen extra klanten mee wint.
 2. Google Translate vertaalt de hele pagina, maar wijzigingen zijn niet mogelijk. Met Clonable is het mogelijk om na de vertalingen aanpassingen te doen, zowel qua tekst als bijvoorbeeld het veranderen van afbeeldingen, logo’s of voorkeursinstellingen. Bekijk onze Knowledgebase voor meer informatie over alle mogelijkheden.
 3. De vertalingen van Google Translate zijn echt niet altijd even goed. Die van ons zijn vele malen beter. Zeker ook omdat ze ook nog eens gecontroleerd en verbeterd kunnen worden door een proofreader. Die kun je via ons inschakelen of zelf iemand zoeken.
 4. Een Google Translate knopje op je website staat redelijk onprofessioneel.
 5. Met een gekloonde website via Clonable kun je met deze website (en dus dit buitenlandse domein) adverteren of marketingstrategieën toepassen, dit kan bij Google Translate niet.
Ik heb een webshop, werkt dat ook?

Jazeker! Er zijn al meerdere klanten die de Clonable-tool hebben gebruikt om hun webshop te klonen. Dit werkt hetzelfde en net zo goed als voor een blog of informatiepagina. Er zijn zelfs specifieke vervangingen voor webshops die de conversie vooruit helpen. Vraag hier gerust naar.

Heb ik technische kennis nodig om een site te klonen via Clonable?

Nee, je hoeft geen specifieke kennis te hebben om te kunnen werken met Clonable. Ons systeem is simpel ingericht en eenvoudig in gebruik. Kom je er niet uit, dan kun je altijd bij ons terecht voor vragen. Indien gewenst kun je er ook voor kiezen om de tool te laten configureren door Clonable.

Kan elke website gekloond worden?

Ja, in principe kan iedere website gekloond worden! Bij een kloon mét vertaling zijn er zijn slechts een beperkt aantal uitzonderingen wanneer het niet mogelijk is alles goed te vertalen. Dynamische content inladen is nu nog niet altijd goed mogelijk. Dit gebeurt wat vaker bij bijvoorbeeld webshop systeem Shopify en bij Wix.

Kan ik mijn kloon ook laten configureren door Clonable?

Zelf de Clonable kloon configureren is heel eenvoudig. Wil je deze toch liever door ons laten configureren? Dat kan! Wij kunnen snel en efficiënt je clone optimaliseren. Wil je meer informatie over de kosten? Neem dan neem even contact met ons op.

Kan ik koppelen met een ander account voor bijv. Google analytics, Doofinder, Google Search Console of andere zoekmachines?

Ja, deze kun je eenvoudig instellen. Bij webshops is dit overigens niet altijd aan te raden omdat de transacties plaatsvinden op het originele account.

Wat is het verschil tussen een site doorlinken (redirecten) naar mijn huidige site en een site klonen?

Het doorlinken van een pagina is niet hetzelfde als klonen met Clonable. Wanneer je de pagina kloont, kun je deze pagina aanpassen naar de uitstraling en zoekwoorden van het land of de regio. Dit zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines en dat de klant zich beter thuis voelt op je website.

Wat is de vertaalkwaliteit?

De vertaalkwaliteit is bij talen met het Latijnse alfabet sowieso 95-97%. Bij talen met het Cyrillisch schrift is het minimaal 93%. Bij andere talen, zoals Japans en Chinees, hebben we deze kwaliteit nog minder goed kunnen definiëren. We schatten we deze op minimaal 90%. Wij raden altijd aan om een aantal zaken goed door te nemen:

 • Menutitels: vanwege het beperkte aantal woorden kunnen sommige woorden nog wel eens worden vervangen door het verkeerde synoniem.
 • Homepages en andere zeer belangrijke pagina’s.
 • Algemene voorwaarden en andere juridische documenten.

De kwaliteit is met onze Clonable tool eenvoudig op te waarderen naar 98-99%, via onze super eenvoudige editor en onze substition rules. Een proofreader zal de site heel snel kunnen verbeteren. Al met al zal je zelfs met proofreader aanzienlijk minder geld kwijt zijn dan als je alles handmatig laat vertalen en invoeren.

Lees meer over vertaalkwaliteit: https://www.clonable.be/kwaliteit-vertalingen-clonable-ai-vertaalmachine/.

Hoe kan ik beginnen met Clonable?

Je kunt beginnen met Clonable zodra je een account hebt aangemaakt. Je kunt hier direct jouw account aanmaken. Nadat je jouw account hebt aangemaakt, krijg je meteen toegang tot het Clonable-dashboard. In het dashboard kun je direct beginnen met het maken van een clone.

Kan ik Clonable echt gratis proberen?

Ja, je kunt geheel gratis en vrijblijvend een clone van jouw website maken en gedurende 14 dagen Clonable uitproberen. Tijdens de proefperiode wordt slechts een beperkt aantal pagina's vertaald.

Kan ik Clonable gebruiken voor mijn webshop?

Ja, je kunt Clonable ook gebruiken voor jouw webshop. Magento, Shopware, Woocommerce, Logic4 werken geweldig, en een heleboel andere systemen ook. Houd er echter rekening mee dat CMS-systemen zoals Lightspeed en Shopify mogelijk beperktere functionaliteiten kunnen hebben bij het gebruik van Clonable, bijvoorbeeld bij captcha-codes, bepaalde plugins, sommige filters, e.d. 

Wordt mijn vertaalde site geïndexeerd door zoekmachines?

Jouw vertaalde website zal pas worden geïndexeerd nadat je ervoor kiest om de "No-index" te verwijderen. Het is belangrijk dat je alle vereiste stappen hebt voltooid in het Clonable-dashboard voordat je de no-index uitschakelt. Pas nadat je deze stappen hebt voltooid en de no-index hebt uitgezet, zal jouw website geïndexeerd worden.

Accounts Koppelen

Hoe koppel ik mijn Google Analytics account?

Instructies om uw Google analytics account te koppelen volgen nog. Bij webshops is het alvast goed om te weten dat we er ivm de meting van conversies de voorkeur aan geven de metingen te doen in hetzelfde analytics account als de originele webshop.

Hoe koppel ik Google Search Console aan mijn gekloonde site?

Je kunt net als bij je normale site op dezelfde manier een gekloonde site toevoegen aan uw Google Search Console.
Poperty toevoegen → domeinnaam of URL invullen

Clonable Back-End

Hoe werk ik in de back-end van de gekloonde website?

De gekloonde website heeft geen eigen back-end, omdat het een live kopie is van enkel de frontend. Elke wijziging in het back-end van de originele site zal automatisch getoond worden op de vertaalde kloon. Wanneer je alleen in de gekloonde site wijzigingen wilt doorvoeren, zoals het toevoegen van zoekwoorden of het wijzigen van logo’s, kun je dit aanpassen in het menu van Clonable.

Wat kan ik in de back-end aanpassen?

Met Clonable valt bijna alles op je site eenvoudig aan te passen. Om je website te lokaliseren, kunt u eenvoudig de volgende dingen aanpassen:

 • (Zoek)woorden
 • Afbeeldingen
 • Teksten wel of niet tonen
 • Logo’s
 • USPs
 • Voorkeursinstellingen:
  • Betaalmethodes
  • Land van verzending
 • URLs
 • XML feeds
 • etc.

Kloon Aanvragen

Hoe lang duurt het voor mijn kloon klaar is?

Binnen 10 minuten is de kloon al aangemaakt en klaar voor gebruik. Vaak duurt het door DNS wijzigingen echter langer voordat de site overal ter wereld beschikbaar is. Helaas hebben wij als Clonable ook geen invloed op de tijd die je IT-bedrijf nodig heeft om de language tags correct in te stellen. Je kunt dan wel al beginnen met het doorvoeren van de eerste wijzigingen. Wij houden rekening met twee weken doorlooptijd.

Wat zijn de kosten van een gekloonde website?

Een up-to-date overzicht van onze prijzen is te vinden op de Prijzen-pagina van Clonable. Voor een prijsopgaaf van een maatwerk website of -shop verzoeken we je op contact op te nemen met ons.

Welke gegevens zijn er nodig om een kloon aan te vragen?

Clonable werkt met de meeste websites en bij veel webshops. Om te kijken of jouw website of -shop geschikt is voor een clone, kun je eenvoudig een demo aanmaken via het Clonable Dashboard. Ben je overtuigd van de kracht van Clonable? Kies dan het pakket dat het best bij jou past en vul je betaalgegevens in. That's it, meer hebben we niet nodig!

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.