🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Over ons

Clonable - Eenvoudig kopiëren, vertalen en onderhouden van websites in 5 minuten

Op zoek naar persberichten over Clonable? Bekijk ons overzicht hier.
about us banner

Clonable Right Image

Het begin

Bij Clonable geloven we in slimme en kosteneffectieve marketingoplossingen. Als partner van Hockeygear.eu, een van Europa's grootste hockeywebwinkels, waren we als online marketingbureau Wecommerce al sinds 2011 op zoek naar manieren om marktaandeel te veroveren zonder de megabudgetten van onze concurrenten in de hockeybranche. We moesten strategisch denken en slimme trucs toepassen om in te kunnen kopen tegen lagere kosten en winst te behalen.

Het probleem

In 2017, toen prijzenoorlogen steeds vaker voorkwamen, stonden we voor de uitdaging om Hockeygear te laten overleven in de markt. Het meegaan in de lage prijzen zou de winst desastreus beïnvloeden. Daarom hebben we gezocht naar alternatieve oplossingen, waaronder het betreden van internationale markten zonder buitensporige advertentiebudgetten. We hebben ons gericht op het verkrijgen van hogere posities in Google. Omdat hockey niet overal een grote sport is, moesten we dit echter op een zeer kosteneffectieve manier aanpakken. Een Franse webshop met een potentieel van enkele tienduizenden euro's omzet binnen enkele jaren heeft immers beperkte tijd en middelen voor website-ontwikkeling en -onderhoud.

Clonable Left Image
Clonable Right Image

Het idee

Het bleek echter al snel dat het opzetten, onderhouden en hosten van aparte webshops voor elke nieuwe markt te duur was, vooral voor kleinere markten zoals Vlaanderen. De kosten liepen al snel op tot tienduizend euro per jaar, wat een aanzienlijke investering is, vooral in een tijd van prijzenoorlogen met lage marges. In 2019 hebben we samen met onze getalenteerde parttime programmeur Bas van den Boom gezocht naar een oplossing voor dit probleem. We bundelden zijn programmeerkennis met onze expertise in online marketing, en zo ontstond het idee voor Clonable.

De introductie

Tijdens een brainstorm in 2021 ontstond het idee om vertaalmogelijkheden toe te voegen aan Clonable. Onze klanten hadden al vaak gevraagd of het mogelijk was om de inhoud van hun webshops te vertalen, zodat ze hun bereik konden vergroten. Dit klonk te mooi om waar te zijn, maar we hebben deze functie in recordtijd toegevoegd. De vertaalfunctie kreeg veel aandacht en zorgde voor een opmerkelijke groei van Clonable. Op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht introduceerden we Clonable met de vertaalfunctie, en na twee succesvolle beursdagen merkten we een enorme interesse en vraag vanuit het publiek. Bovendien ontwikkelden we een functie waarmee we binnen 5 minuten een demosite met vertaling voor elke website konden klaarzetten.

Clonable Left Image
Clonable Right Image

Het doel

Bij Clonable streven we ernaar om de kracht van slimme marketing en efficiënt websitebeheer binnen handbereik te brengen. Met onze tool kunnen websites eenvoudig worden gekopieerd, vertaald en onderhouden, waardoor ondernemers kostbare tijd en geld besparen. Of je nu je markt wilt uitbreiden naar het buitenland of gewoon je website snel wilt vernieuwen, Clonable biedt de oplossing die je nodig hebt. We zijn gepassioneerd over het helpen van bedrijven bij het bereiken van hun doelen, en we blijven innoveren om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Our Clones

Bas

Bas

Co-Founder - COO

Niels

Niels

Co-Founder - CEO

Bas

Bas

Co-Founder - CTO

Elaine

Elaine

Account manager

Max

Max

Developer

Teun

Teun

Operations & partner manager

Fons

Fons

Account manager

Jarno

Jarno

Administratie

Niels

Niels

Web developer

Hugo

Hugo

Junior developer

Sjoerd

Sjoerd

Digital marketeer

Nic

Nic

Account manager

Niels

Niels

Web developer