🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

WordPress website klonen in 5 minuten

Wil je jouw WordPress website klonen? Je bent niet de enige. Het proces van het dupliceren van een bestaande WordPress-installatie heeft verschillende redenen, en er zijn meerdere methoden en tools waarmee je kunt klonen. Er zijn veel redenen waarom je jouw WordPress site zou willen klonen. Misschien start je een tweede site en wil je de eerste site als basistemplate gebruiken om zo tijd te besparen. Of misschien wil je een exacte kopie voor back-updoeleinden of vanuit het oogpunt van ontwikkeling – anders dan de typische testomgeving. In dit artikel gaan we in op de noodzaak van het klonen, nemen we de gebruikelijke methoden onder de loep en vertellen we waarom Clonable een superieure optie is, met de nadruk op de gebruiksvriendelijke plugin en functies die het biedt.

Waarom WordPress klonen?

 1. Bij het ontwikkelen van sommige nieuwe functies, thema's of plugins is het cruciaal om wijzigingen in een geïsoleerde omgeving te testen. Het klonen van een WordPress-site maakt het mogelijk om veilig aanpassingen te testen zonder de live-site te beïnvloeden.
   
 2. Het klonen van je WordPress-site dient ook als een betrouwbare back-upmethode. In geval van een onverwacht probleem of dataverlies, kun je snel herstellen door de gekloonde versie terug te zetten.
   
 3. Voor bedrijven die werken aan meerdere projecten of die hun websites willen verplaatsen naar een andere host, is klonen een handige manier om de gehele site eenvoudig over te dragen.
   
 4. Voor eigenaren die streven naar een wereldwijde aanwezigheid met meerdere domeinen, biedt het klonen van een WordPress-installatie een efficiënte oplossing. Door de website te klonen, kunnen eigenaren gemakkelijk identieke sites opzetten voor verschillende landen en markten. Dit is vooral waardevol voor bedrijven die internationaal actief zijn en hun online aanwezigheid willen aanpassen aan diverse taal- en culturele behoeften. Clonable maakt dit proces moeiteloos, waardoor bedrijven snel en kosteneffectief meertalige en multinationale websites kunnen lanceren.

Gangbare methoden van klonen:

 • Handmatig klonen vereist het kopiëren van bestanden, databases en configuraties. Dit proces kan tijdrovend en foutgevoelig zijn, vooral voor beginners.
   
 • Diverse plugins zijn beschikbaar om het klonen te automatiseren. Terwijl sommige gratis plugins basale functionaliteit bieden, zijn anderen premium met extra functies.

Clonable: de superieure optie voor meertalige en multinationale uitbreiding

Clonable steekt boven de rest uit als een uitstekende keuze voor het klonen van WordPress-sites met als reden meertalige en multinationale uitbreiding. Het biedt een ongeëvenaarde combinatie van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Clonable is een baanbrekende oplossing voor WordPress website-eigenaren. Met Clonable kun je moeiteloos "clones" van je WordPress websites maken, zodat ze altijd gesynchroniseerd zijn met de originele versie. Alle wijzigingen aan de originele site worden direct doorgevoerd in de kloon, waardoor de onderhoudsoverhead aanzienlijk wordt verminderd. Met Clonable kun je een website kloon genereren in slechts 5 minuten, wat de time-to-market drastisch verkort.

 • Volledig geautomatiseerd: Clonable neemt het vertaalproces volledig uit handen. Nieuwe pagina's worden direct vertaald.
 • Supersnel: Je kunt met Clonable al binnen 5 minuten de eerste internationale versie van je site opzetten.
 • Makkelijk aanpassen: Met Clonable pas je jouw vertaalde website eenvoudig aan naar jouw wensen om nét dat stapje verder te gaan.
 • SEO-Verbetering: Onze plugin voegt naadloos taaltags toe aan de head-sectie van al je pagina's, wat zorgt voor verbeterde SEO-prestaties tussen de clones en de originele site. Dit geldt zowel voor vertaalde als niet-vertaalde clones en ondersteunt clones van submappen.
 • Moeiteloze integratie van submappen: Clonable stelt je in staat om moeiteloos een clone in een submap van je website op te nemen, waardoor de noodzaak voor complexe technische configuraties binnen WordPress verdwijnt.
 • Gebruiksvriendelijke taalschakelaar: Clonable biedt ook een intuïtieve taalschakelaar, waarmee gebruikers moeiteloos kunnen navigeren tussen de verschillende talen die beschikbaar zijn op je website.
 • Ondersteuning voor WooCommerce: Voor eenvoudigere conversietracking in verschillende talen biedt Clonable ondersteuning voor WooCommerce. Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk om producten uit te sluiten in buitenlandse shops, prijzen aan te passen per shop, enz.

Conclusie:

Het klonen van WordPress is een cruciale praktijk voor ontwikkelaars en bedrijven, en de keuze van de juiste tool is essentieel. Clonable, met zijn gebruiksvriendelijke plugin en geavanceerde functionaliteiten, komt naar voren als de ideale keuze voor een vlotte en efficiënte kloonervaring. Kortom, vereenvoudig je WordPress-kloonproces met Clonable en ontdek de moeiteloze wereld van websiteontwikkeling en -beheer.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: