🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Waarom je website of webshop uitbreiden naar het buitenland?

Twijfelt u of u met uw site wilt uitbreiden naar het buitenland? In deze blogpost leest u over de vele voordelen die uitbreiden kan bieden. Met een steeds groter wordende internationale e-commerce markt liggen er veel kansen voor Nederlandse webshops, want Europeanen kopen steeds meer crossborder.

Voordat u de keuze maakt, is het belangrijk om inzicht te krijgen in het koopgedrag van de buitenlandse klant. PostNL doet elk jaar mee met het Crossborder e-commerce shopper onderzoek, uitgevoerd door de International Postal Cooperation (IPC). Hieruit komen interessante cijfers over de Europese online koper. 13% van de bezoekers van Nederlandse webwinkels komt uit het buitenland. Deze groei zal naar verwachting blijven toenemen: over 10 jaar is de wet- en regelgeving veel meer geharmoniseerd en gefocust op cross-border ondernemen, waardoor iets bestellen in het buitenland nog makkelijker en sneller zal gaan. Het loont daarom zeker om met uw webshop de stap te maken om ook in het buitenland te gaan verkopen. Dit kan natuurlijk door een vertaler in te huren, al uw content te laten vertalen, deze te plaatsen op een nieuw gemaakte site, en telkens als er nieuwe content bijkomt dit ook weer te vertalen. Clonable biedt echter een goedkopere en snellere manier!

Voordelen van Clonable

Door een site te clonen met Clonable treed u binnen korte tijd de internationale markt binnen. In plaats van het inhuren van een vertaler, het vertalen van al uw content en het maken van een nieuwe website zorgt Clonable er binnen een paar minuten voor dat u over een nieuwe, vertaalde website beschikt. Wat is het belang van een vertaalde site via Clonable?

  • Consumenten winkelen het liefst in hun eigen taal
  • U kunt klanten uit elk land een geweldige klantervaring op maat geven
  • U krijgt de kans uw producten aan te bieden in een bredere internationale markt
  • U bent beter vindbaar in zoekmachines (SEO)
  • Efficiëntere campagnes en advertenties in het buitenland

Met alleen uw site clonen bent u er nog niet. Er zijn belangrijke dingen om in acht te nemen. In de EU alleen al zijn er 27 landen: elk met hun eigen regels en voorkeuren. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in het land dat u wil bereiken. Welke betaalmethoden hebben de voorkeur? Wat heeft de voorkeur qua bezorgen? Lees HIER over verschillende landen en waar u op moet letten.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: