🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Waarom kleinere talen overwegen in uw crossborder strategie?

Als Europees bedrijf dat over de grens wil gaan, is het belangrijk om te overwegen uit te breiden naar andere markten dan alleen de meest gesproken talen in Europa, zoals Engels, Spaans, Duits, Frans en Italiaans. Hoewel deze talen traditioneel gezien worden als de meest praktische keuzes voor vertalingen, zijn er veel andere mogelijkheden en voordelen te vinden in het uitbreiden naar andere markten. Kleinere talen lijken in het begin misschien minder aantrekkelijk, maar je kan er echt je voordeel uit halen. Maar hoe dan? Dat leggen we verder uit in dit artikel.

Concurrentie

Eén reden om uitbreiding naar andere markten te overwegen is dat er in die regio’s minder concurrentie kan zijn. Door een markt te betreden waar minder concurrenten zijn, kan een bedrijf zich onderscheiden en een concurrentievoordeel behalen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor nichebedrijven die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en manieren om hun bedrijf te laten groeien. Voor kleinere bedrijven kan het misschien in het begin lijken op een uitdaging, omdat het ook wat extra kosten met zich mee brengt, maar dat is het uiteindelijk zeker waard.

SEO

Een andere reden om uitbreiding naar andere markten te overwegen is het potentieel voor betere zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door een website te vertalen in talen die minder gesproken worden, kan een bedrijf zich richten op specifieke sleutelwoorden en zinnen die minder concurrerend zijn, maar nog steeds relevant voor hun doelgroep. Dit kan de zichtbaarheid van de website verbeteren en meer verkeer naar de site leiden. 

Kosten

Daarnaast kan uitbreiding naar andere markten ook resulteren in lagere kosten voor zoekmachine adverteren (SEA). In markten waar de concurrentie voor sleutelwoorden en zinnen lager is, kunnen de kosten van het bieden op die termen ook lager zijn. Dit kan een bedrijf helpen geld te besparen op reclame en kan het rendement op investering (ROI) van hun marketinginspanningen verbeteren.

Clonable

In het verleden hebben bedrijven er om praktische redenen misschien voor gekozen hun website alleen te vertalen in de meest gesproken talen in Europa. De kosten van vertaling en websiteonderhoud waren vaak hoog, en bedrijven moesten er zeker van zijn dat de ROI van hun inspanningen voldoende zou zijn om de investering te rechtvaardigen. Maar met de komst van tools als Clonable, die een website zeer snel en efficiënt kunnen kopiëren, vertalen en onderhouden in meer dan 25 talen, zijn deze praktische redenen niet meer zo relevant.

Kortom, als Europees bedrijf dat grensoverschrijdend wil gaan werken, is het belangrijk om te overwegen uit te breiden naar markten buiten alleen de meest gesproken talen in Europa. Er zijn veel kansen en voordelen te vinden in het uitbreiden naar andere markten, waaronder minder concurrentie, betere SEO-mogelijkheden en lagere SEA-kosten. Met behulp van tools als Clonable kunnen bedrijven gemakkelijk en efficiënt hun bereik vergroten en hun bedrijf op nieuwe en spannende manieren laten groeien.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: