🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Uw website naar het Engels vertalen, waarom is dat slim?

De website is een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf. Het is het digitale visitekaartje en geeft bezoekers een eerste indruk. Daarom is het van groot belang dat de website perfect functioneert en er professioneel uitziet. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de website in de juiste taal wordt getoond. In veel gevallen is dit de taal van het land waar het bedrijf gevestigd is. Maar steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om hun website ook in het Engels te laten verschijnen. Waarom is dat eigenlijk?

Internationale Strategie

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom het verstandig is om je website in het Engels te laten vertalen. In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de internationale strategie van het bedrijf. Als het bedrijf zich richt op de internationale markt, is het logisch dat de website in het Engels wordt getoond. Dit maakt het voor buitenlandse bezoekers makkelijker om de website te begrijpen en geeft het bedrijf een professionelere uitstraling. De Engelse taal zorgt er ook voor dat je website beter geïndexeerd wordt in internationale zoekmachines, hierdoor zal je website dus ook beter gevonden worden door niet alleen klanten, maar ook door bedrijven en organisaties die in de Engelse markt opereren. Dat is heel handig voor als je van plan bent om je bedrijf op internationaal gebied uit te breiden.

Bezoekers

Ook als het bedrijf zich niet direct richt op de internationale markt, kan het verstandig zijn om de website in het Engels te laten vertalen. De Engelse taal is namelijk een van de meest gesproken talen wereldwijd. De meeste mensen vinden het ook fijner om door een Engelse website te scrollen, dus door je website naar het Engels te vertalen, maak je het ook klantvriendelijker voor de klant. Als de taal van een website niet in de eigen taal van de bezoeker wordt getoond, is de kans groot dat ze snel weer afhaken, dus door het naar het Engels te vertalen, nemen bezoekers eerder een kijkje naar de producten die op de website worden vertoond. Hierdoor is de kans groter dat ze ook echt iets gaan kopen of bestellen.

Vertaling

Het is echter niet altijd even makkelijk om je website te vertalen. Er kunnen moeilijkheden ontstaan bij het vertalen van bepaalde woorden of zinnen en er kan veel verloren zijn gegaan in de uiteindelijke vertaling. Maar als je toch van plan bent om te vertalen is het belangrijk om een deskundige in te schakelen die ervoor kan zorgen dat de website goed in het Engels wordt getoond. Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vertalen van websites. Een van deze bedrijven is Clonable. Zij kunnen jouw website goed in het Engels vertalen, zodat je zeker weet dat al je bezoekers de website goed kunnen begrijpen.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: