🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Uw professionele sportclub internationaliseren: de voordelen van vertalen

Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen overwegen uw sportclub te internationaliseren. Misschien wil je je bereik vergroten en nieuwe fans uit de hele wereld aantrekken? Of misschien wil je je club toegankelijker maken voor een breder publiek. Wat je redenen ook zijn, het vertalen van de website van je club is een geweldige manier om dit te bereiken.

Topsport fans over de hele wereld

Sport is een gebied dat vele landen en culturen verenigt en is simpelweg een universele taal die iedereen begrijpt, of je team nu wint of niet. Internationale sportevenementen brengen miljoenen mensen uit de hele wereld samen om te genieten van wedstrijden en toernooien.

De UK Premier League bijvoorbeeld wordt over de hele wereld uitgezonden en becommentarieerd in een groot aantal verschillende talen. Het merendeel van het Spaanse voetbal in La Liga wordt uitgezonden op Sky Sports en becommentarieerd in het Engels met Engelse pundits. Naarmate de sportverslaggeving meer landen bereikt, zullen ook meer buitenlandse fans ontstaan van de grote sportclubs. Daarom is het voor deze sportclubs slim de websites te vertalen zodat een meertalig publiek kan worden aangetrokken en behouden blijft.

Enkele voordelen van het vertalen van de website van je sportclub zijn:

Een breder publiek bereiken:
Door uw website in meerdere talen beschikbaar te maken, kunt u uw bereik aanzienlijk vergroten en nieuwe fans van over de hele wereld aantrekken.

– Het imago van uw club verbeteren:
Een goed onderhouden vertaalde website straalt professionaliteit en legitimiteit uit, wat de reputatie van uw club kan helpen verbeteren.

– Een betere positie in de zoekmachines:
Vertaalde websites staan vaak hoger in de zoekmachineresultaten, zodat u met de website van uw club een groter publiek kunt bereiken.

– Communicatie vergemakkelijken:
Een meertalige website maakt het makkelijker voor mensen met verschillende taalachtergronden om met elkaar te communiceren, wat kan helpen om een meer inclusieve omgeving binnen uw club te creëren.

– Meer fanartikelen verkopen:
Indien uw sportclub een webshop heeft zult u veel gemakkelijker meer fanartikelen verkopen in andere landen.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: