🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Ecommerce in Spanje

Wilt u de Spaanse markt veroveren? In 2021 bedroeg maar liefst 29% van de e-commerce in Spanje een aankoop uit het buitenland. Reden genoeg dus om uw webshop of website naar Spanje te brengen. Met 35 miljoen online shoppers en ruim 46 miljoen inwoners is de Spaanse e-commerce-sector veelbelovend. Naar verwachting blijft het aantal Spaanse online kopers de komende jaren groeien. Echter is het aantal aanbieders nog erg laag in verhouding tot landen als Nederland en Duitsland. Dit biedt dus zeker kansen voor Nederlandse ondernemers, dit is het juiste moment om in te stappen! Met Clonable is uw Spaanse webshop of Spaanse website zo gemaakt.

Top 3 buitenlandse online aankopen:
  1. China

  2. Verenigd Koninkrijk

  3. Duitsland

Top 3 productcategorieën:
  1. Kleding & schoenen (36%)

  2. Elektronica (30%)

  3. Beauty & gezondheid (17%)

Top 3 favoriete betaalmethoden:
  1. Digitale wallet (Paypal, Allpay; 37%)

  2. Betaalkaart (29%)

  3. Creditcard (24%)

Cijfers: Crossborder e-commerce shopper onderzoek, uitgevoerd door de International Postal Cooperation (IPC)

Verpakking

Voor de Spaanse klant is verpakking belangrijk, deze moet het liefst recyclebaar zijn, en de bezorging moet ook duurzaam zijn. Daarnaast is er in Spanje een extra strenge verpakkingswet.  Aan deze wet moet u voldoen wanneer je verpakte producten via je Spaanse online winkel verkoopt aan Spaanse consumenten. U moet uw registreren vanaf de eerste gram verpakkingsmateriaal die u als bedrijf in Spanje op de markt brengt. U registreert u zelf bij de Spaanse verantwoordelijke organisatie Ecoembes. De website is alleen in het Spaans beschikbaar. Na uw registratie moet u Het Groene Punt, ofwel The Green Dot, op uw verpakkingen zetten. Zo laat u zien dat de verpakking gerecycled wordt.

Elk jaar moet u aangifte doen over de hoeveelheid verpakkingen die om uw producten zaten. Houd dus vanaf uw registratie bij hoeveel verpakkingen u in totaal in Spanje hebt verkocht. Komt u deze wet niet na, dan kunt u een boete ontvangen.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: