🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

Ecommerce in het Verenigd Koninkrijk

Na de Brexit twijfelt u misschien over uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Hoe zit het met de regelgeving? Wat wil de Britse klant? Hoe werkt het verzenden? Waar moet u op letten? In deze blogpost leest u meer over de Britse markt, het koopgedrag van Britse klanten en de verzendopties. 9% van e-commerce in UK betrof een aankoop uit het buitenland, maar voor snelle bezorging is 26% bereid meer te betalen. Dus kunt u een snelle bezorging garanderen is het zeker interessant om de markt in het Verenigd Koninkrijk te betreden. Met behulp van Clonable is uw Engelse website of Engelse webshop zo gemaakt.

Top 3 buitenlandse online aankopen:
  1. China

  2. Verenigde Staten

  3. Duitsland

Top 3 productcategorieën:
  1. Kleding & schoenen (29%)

  2. Beauty & gezondheid (21%)

  3. Elektronica (16%)

Top 3 favoriete betaalmethoden:
  1. Betaalkaart (31%)

  2. Creditcard (30%)

  3. Digitale wallet (Paypal, Allpay; 29%)

Cijfers: Crossborder e-commerce shopper onderzoek, uitgevoerd door de International Postal Cooperation (IPC)

Verzending naar UK

Sinds de Brexit is er geen vrij goederenverkeer meer mogelijk tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Voor ecommerce in UK betekent dat dat verzendingen te maken krijgen met BTW en eventuele invoerrechten. Dit heeft niet alleen voor u als verzender gevolgen, maar ook voor de ontvanger. Gelukkig bieden veel pakketdiensten hulp. Zo kun je bij PostNL kiezen voor twee oplossingen om gewoon naar de UK te blijven verzenden: ofwel de ontvanger betaalt de btw en invoerrechten, ofwel u als verzender doet dit. Daarnaast zijn er zaken die u zelf moet regelen, bijvoorbeeld het aanmelden bij de Britse belastingdienst, omdat de Britten hun eigen btw hebben, en het aanvragen van een EORI-nummer. Voor meer informatie, heeft PostNL een handig stappenplan dat u kan doorlopen.
Ruim 57% van de Britten recyclet zijn verpakking, hou dus rekening met een duurzame verpakking als u naar het Verenigd Koninkrijk verzendt.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: