🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

5 strategieën voor internationale linkbuilding om uw internationale SEO te verbeteren

In de afgelopen tien jaar is internationale linkbuilding een steeds belangrijker onderdeel geworden van SEO. Naarmate het internet meer geglobaliseerd is, hebben bedrijven hun linkbuildingstrategieën moeten aanpassen om rekening te houden met een groter aantal doelmarkten.

Er zijn een aantal verschillende benaderingen die kunnen worden gevolgd als het gaat om internationale linkbuilding. Hier zijn vijf van de meest effectieve strategieën:

1. Identificeer internationale linkmogelijkheden

Een van de eerste stappen in elke internationale linkbuildingstrategie is het identificeren van mogelijkheden voor links uit andere landen. Dit kan worden gedaan door het uitvoeren van een link audit van uw bestaande backlink profiel, op zoek naar buitenlandse aangevuld met links uit andere landen.

U kunt ook een tool als Moz’s Open Site Explorer gebruiken om de backlinkprofielen van uw concurrenten te onderzoeken. Dit kan u een idee geven van welke buitenlandse websites naar hen linken, en of er kansen voor u zijn om links uit dezelfde bronnen te krijgen.

2. Maak internationale landingspagina’s

Als u zich met uw linkbuildinginspanningen op buitenlandse markten wilt richten, is het belangrijk om in die landen op het web aanwezig te zijn. Dit kunt u bereiken door internationale landingspagina’s op uw website te maken.

Deze pagina’s moeten worden geoptimaliseerd voor de doelmarkt, met lokaal zoekwoordenonderzoek en copywriting die de culturele normen van het publiek aanspreekt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de pagina’s goed gelinkt zijn vanuit de navigatie van uw website, zodat ze gevonden kunnen worden door zoekmachines en potentiële bezoekers.

3. Ontwikkel partnerschappen met internationale websites

Een van de beste manieren om links te krijgen van buitenlandse websites is het ontwikkelen van partnerschappen met websites die al populair zijn in die markten. Dit kan worden gedaan door gastbloggen, samenwerken aan infographics of andere vormen van inhoud, of gewoon naar de webmasters van relevante websites en vragen of ze geïnteresseerd zijn in een link naar uw site.

4. Gebruik Internationale Directories en Resource Pages

Een andere goede manier om links van buitenlandse websites te krijgen is om uw website in te dienen bij internationale directories en resource pages. Dit kan een tijdrovend proces zijn, maar het is het vaak waard om links van hoge kwaliteit te krijgen van websites die relevant zijn voor uw bedrijf.

5. Neem deel aan internationale forums en gemeenschappen

Deelnemen aan internationale forums en online gemeenschappen is een geweldige manier om relaties op te bouwen met potentiële linkbronnen uit andere landen. Het kan u ook helpen om uw website voor een breder publiek te krijgen, en om waardevolle feedback over uw producten of diensten te krijgen.

Als het gaat om internationale linkbuilding, zijn er een aantal verschillende strategieën die kunnen worden gebruikt. Dit zijn slechts enkele van de meest effectieve. Door een mix van deze strategieën toe te passen, kunt u beginnen met het opbouwen van een sterk backlinkprofiel van buitenlandse websites, en uw bedrijf laten groeien in het proces.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: