🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

De nadelen van WPML voor WordPress: Waarom het de moeite niet waard is

Als u overweegt WPML voor WordPress te gebruiken, wilt u misschien twee keer nadenken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een plugin te gebruiken die belooft om uw site meertalig te maken, zijn er een aantal nadelen waarvan u zich bewust moet zijn voordat u besluit om WPML te gebruiken. Hoewel het voor sommigen een effectieve oplossing kan zijn, heeft het wel enkele nadelen die iemand kunnen doen kiezen voor alternatieve tools zoals Clonable. In dit artikel zullen we de nadelen van WPML verkennen en waarom iemand kan kiezen voor een andere oplossing.

1. Complexiteit

Een van de belangrijkste nadelen van WPML is de complexiteit. De plugin is rijk aan functies en wordt geleverd met veel opties, wat overweldigend kan zijn voor beginners. De leercurve voor WPML is steiler dan bij sommige andere oplossingen, wat kan leiden tot frustratie en verwarring.

2. Kosten

WPML is een premium plugin, wat betekent dat er kosten aan verbonden zijn. Hoewel er een gratis versie beschikbaar is, is deze beperkt in zijn functies en kan deze niet voldoende zijn voor meer complexe websites. De kosten van WPML kunnen oplopen, vooral als je add-ons moet kopen om specifieke functies te ontgrendelen. De kosten ervan lijken dus in eerste instantie mee te vallen, maar vallen toch vaak tegen.

3. Prestatie

WPML kan een negatieve invloed hebben op de prestaties van een website. De plugin staat erom bekend websites te vertragen, vooral bij het gebruik ervan met page builders en andere plugins. Dit is te wijten aan het feit dat het verschillende taalbestanden voor elke pagina moet laden, wat kan oplopen en ervoor kan zorgen dat het laden van uw site langer duurt.  Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een negatieve invloed hebben op zoekmachine rankings.

4. Compatibiliteitsproblemen

WPML kan ook compatibiliteitsproblemen hebben met andere plugins en thema’s. Dit kan leiden tot onverwachte fouten en bugs, die tijdrovend kunnen zijn om op te lossen. Compatibiliteitsproblemen kunnen ook invloed hebben op de prestaties en beveiliging van de website.

5. Ondersteuning

WPML biedt wel ondersteuning, maar deze is beperkt tot alleen e-mailondersteuning. Dit betekent dat als je een probleem tegenkomt, je misschien moet wachten op een reactie, wat frustrerend kan zijn. Bovendien is het ondersteuningsteam niet 24/7 beschikbaar, wat kan leiden tot vertragingen bij het oplossen van problemen.

Waarom iemand liever Clonable gebruikt?

1. Eenvoud

Clonable biedt een eenvoudigere oplossing voor het maken van meertalige websites. De tool is gemakkelijker te gebruiken en vereist geen technische expertise. Dit maakt het een ideale oplossing voor beginners of mensen die op zoek zijn naar een eenvoudiger en snellere oplossing.

2. Kostenbesparing

Clonable biedt een kosteneffectieve oplossing dan WPML. Er zijn betaalbare prijsplannen die zijn gebaseerd op het aantal woorden op je website, waardoor ze een budgetvriendelijkere optie zijn, zeker omdat je bij WPML ook nog de vertaalde content zélf in de website moet zetten en bij Clonable niet.

3. Prestaties

Clonable is ontworpen om een minimale impact te hebben op de prestaties van een website. Ze maken gebruik van geavanceerde technologie om vertaalde inhoud snel en efficiënt te leveren, waardoor een snelle en soepele gebruikerservaring wordt gegarandeerd.

4. Compatibiliteit

Clonable is compatibel met de meeste WordPress-thema’s en -plugins, waardoor compatibiliteitsproblemen tot een minimum worden beperkt. Dit zorgt voor een stabiele en veilige website zonder onverwachte fouten of bugs.

5. Ondersteuning

Clonable biedt toegankelijke ondersteuning via verschillende kanalen, zoals live chat, e-mail en telefonische ondersteuning. Het ondersteuningsteam is beschikbaar om eventuele vragen of problemen snel op te lossen, waardoor je website zonder vertragingen in meerdere talen kan worden weergegeven.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: