🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

De kunst van internationale content marketing: 10 tips voor websites en webshops

Inhoud is koning en dit geldt zeker ook in het geval van internationale content marketing. Het is van cruciaal belang om een doordachte strategie uit te stippelen, voordat je begint met het vertalen van je content. Doe dit niet achteraf, want dan loop je het risico dat je content niet aansluit bij de verwachtingen van je internationale doelgroep.

1. Stel een strategie op

Bedenk van tevoren waarom je content wilt gaan maken voor een internationale doelgroep. Wat zijn je doelstellingen? Wil je je product of dienst aan de man brengen, of juist je naamsbekendheid vergroten? Als je weet wat je wilt bereiken, kun je beter inschatten welke stijl en toon je aan moet slaan in je content.

2. Zorg voor een heldere structuur

Een heldere structuur is essentieel voor een goede website of webshop. Maak gebruik van een duidelijke menubalk en zorg ervoor dat de navigatie logisch is. Dit geldt ook voor je content: maak gebruik van headings en subheadings, zodat je lezers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

3. Vermijd specifieke voorbeelden uit 1 cultuur of land

Als je content bedoeld is voor een internationale doelgroep, is het belangrijk dat je schrijft voor een algemene, internationale doelgroep. Gebruik geen specifieke voorbeelden of verwijzingen die alleen maar begrijpelijk zijn voor mensen uit één bepaalde cultuur.

4. Gebruik eenvoudige woorden

Probeer eenvoudige woorden te gebruiken in je content. Dit maakt het makkelijker voor mensen uit andere culturen om je boodschap te begrijpen. Gebruik ook korte zinnen; dit is makkelijker te lezen voor mensen die niet hun moedertaal spreken.

5. Vertaal je keywords

Als je content gaat vertalen, is het belangrijk om ook je keywords te vertalen. Zoek woorden of uitdrukkingen die mensen uit andere landen gebruiken als ze online zoeken. Zo kun je ervoor zorgen dat je content beter vindbaar is in internationale zoekmachines.

6. Zorg voor een goede titel

De titel van je artikel of webpagina is erg belangrijk, want dit is het eerste wat mensen zien. Zorg ervoor dat je titel aansluit bij de rest van je content en maak gebruik van zoekwoorden, zodat je beter vindbaar bent in zoekmachines.

7. Gebruik beeldmateriaal

Beeldmateriaal maakt je content aantrekkelijker en makkelijker te begrijpen. Gebruik foto’s, video’s of infographics om je boodschap over te brengen. Zorg ervoor dat je beeldmateriaal relevant is voor je doelgroep en je boodschap.

8. Promoot je content

Als je content klaar is, is het tijd om het te gaan promoten. Zorg ervoor dat je content goed vindbaar is op je website of webshop. Gebruik social media om je content te delen met je internationale doelgroep.

9. Analyseer je resultaten

Je internationale content marketingcampagne is nooit klaar. Je moet regelmatig je resultaten analyseren en bijstellen waar nodig. Kijk bijvoorbeeld hoeveel bezoekers je krijgt op je website of webshop, en waar deze bezoekers vandaan komen.

10. Blijf leren

Internationale content marketing is een complex vakgebied, dus er is altijd nog wel wat te leren. Houd je ook up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen. Zo weet je zeker dat je altijd voorop loopt.

Voordelen van Clonable

Door een site te clonen met Clonable treed u binnen korte tijd de internationale markt binnen. In plaats van het inhuren van een vertaler, het vertalen van al uw content en het maken van een nieuwe website zorgt Clonable er binnen een paar minuten voor dat u over een nieuwe, vertaalde website beschikt. Wat is het belang van een vertaalde site via Clonable?

  • Consumenten winkelen het liefst in hun eigen taal
  • U kunt klanten uit elk land een geweldige klantervaring op maat geven
  • U krijgt de kans uw producten aan te bieden in een bredere internationale markt
  • U bent beter vindbaar in zoekmachines (SEO)
  • Efficiëntere campagnes en advertenties in het buitenland

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: