🎉 We hebben onze nieuwe WordPress plug-in gelanceerd! Download nu

7 redenen om uw website in het Spaans te vertalen: argumenten voor Spaanstalige content

Als u een website of online bedrijf heeft, vraagt u zich misschien af of het de moeite waard is om uw inhoud in het Spaans te vertalen. Spaans is immers een van de meest gesproken talen ter wereld, met ongeveer 400 miljoen moedertaalsprekers.

Er zijn veel goede redenen om uw website in het Spaans te vertalen. Hier zijn zeven van de meest overtuigende:

1. Bereik een groter publiek

Als u een groter publiek wilt bereiken met uw website of online bedrijf, is het vertalen van uw inhoud in het Spaans een geweldige manier om dit te doen. Spaans is de tweede meest populaire taal online, met ongeveer 5% van de internetgebruikers ter wereld die het spreken. Dat betekent dat er een enorme potentiële markt is voor Spaanstalige content.

2. Verbeter uw zoekmachine posities

Als u de zoekmachine posities van uw website wilt verbeteren, kan het vertalen van uw content naar het Spaans helpen. Spaans is een belangrijke taal die gebruikt wordt door zoekmachines zoals Google, dus het creëren van Spaanstalige content kan je een boost geven in de zoekresultaten.

3. Maak contact met Spaanstalige klanten

Als u zich richt op Spaanstalige klanten of gebruikers, kan het vertalen van uw inhoud in het Spaans u helpen om op een dieper niveau met hen in contact te komen. Ze zullen je content beter begrijpen en zich meer verbonden voelen met je merk.

4. Verbeter uw geloofwaardigheid

Wanneer u uw content in het Spaans vertaalt, laat u zien dat u serieus bent in het bereiken van een Spaanstalig publiek. Dit kan uw geloofwaardigheid vergroten en u helpen vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten.

5. Onderscheid u van de concurrentie

Als u zich in een concurrerende markt bevindt, kan het vertalen van uw inhoud in het Spaans u helpen u te onderscheiden van de concurrentie. Met zo veel bedrijven die concurreren voor aandacht online, kan doen om jezelf te onderscheiden een groot voordeel zijn.

6. Bereik Spaanstalige markten

Als u uw bedrijf wilt uitbreiden naar Spaanstalige markten, is het vertalen van uw inhoud in het Spaans een must. U zult Spaanstalige content moeten creëren om deze markten effectief te bereiken.

7. Maak uw website gebruiksvriendelijker

Met het beschikbaar maken van uw website in meerdere talen wordt deze gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor een groter aantal mensen. Dit kan u helpen meer bezoekers aan te trekken en ze langer op uw site te houden.Dit zijn slechts enkele van de vele goede redenen om uw website in het Spaans te vertalen. Als u een website of online bedrijf runt, kan Spaanstalige inhoud een waardevolle toevoeging aan uw site zijn.

Landen waar door grote gedeelten van de bevolking Spaans wordt gesproken:

1. Verenigde Staten

Wist je dat maar liefst 53 miljoen Amerikanen thuis Spaans spreken? Het land beschikt hiermee na Mexico over de grootste concentratie Spaanstaligen in de wereld. En dan tellen we het Caribische eiland Puerto Rico – een van de VS afhankelijk gebied met nog eens drie miljoen Spaans-sprekers – niet eens mee.

2. Belize

Hoewel Engels de officiële taal is in dit Britse Gemenebestland, heeft ongeveer de helft van de bevolking Spaans als moedertaal. Net als in de andere landen van Centraal-Amerika kun je hier dus prima een cerveza (biertje) in het Spaans bestellen.

Heb je nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Gerelateerde blogs: